پنجشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۰
معلمان در کنار آموزش علم، مسئولیت تربیت و هدایت نسل آینده را نیز بر عهده دارند

حوزه / نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان با تأکید بر نقش محوری معلمان در شکل‌گیری شخصیت علمی، اخلاقی و اجتماعی دانش‌آموزان، تأکید کرد: معلمان در کنار آموزش علم، مسئولیت تربیت و هدایت نسل آینده را بر عهده دارند.

به گزاری خبرگزاری حوزه از گرگان، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان پیش از ظهر امروز در نشست با جمعی از معلمان آموزش و پرورش گلستان در بیت الزهرا (س) گرگان، ضمن قدردانی از حضور معلمان و مطالب مطرح‌شده در این نشست، آن را فرصتی ارزشمند برای طرح مسائل و دغدغه‌های حوزه تعلیم و تربیت دانست و اظهار داشت: برخورداری کشور از جامعه‌ای پیشرفته و نسلی توانمند، مستلزم حضور معلمانی شایسته است؛ چراکه بخش مهمی از هویت علمی، اخلاقی و اجتماعی دانش‌آموزان در محیط مدرسه و تحت تأثیر شخصیت و رفتار معلمان شکل می‌گیرد.

معلمی؛ مسئولیتی فراتر از انتقال دانش

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان با اشاره به جایگاه والای تعلیم و تعلم در آموزه‌های دینی، رسالت معلمان را در امتداد مأموریت پیامبران الهی برای هدایت و پرورش انسان‌ها دانست و بیان کرد: در فرهنگ اسلامی، از معلم به عنوان «معلم‌الخیر» یاد می‌شود؛ عنوانی که نشان‌دهنده نقش انسان‌ساز معلم در ترویج علم، فضیلت و نیکی در جامعه است.

وی افزود: معلمی را نباید صرفاً به آموزش مطالب علمی و درسی محدود کرد؛ بلکه پرورش روحیه اخلاقی، تقویت فضایل انسانی و آماده‌سازی نسل آینده برای حضور مؤثر در جامعه، بخش مهمی از مسئولیت معلمان به شمار می‌رود.

ضرورت استمرار یادگیری و رشد علمی و اخلاقی فرهنگیان

آیت‌الله نورمفیدی با تأکید بر لزوم پویایی علمی و تربیتی معلمان، خاطرنشان کرد: با توجه به تحولات مستمر جهان، فعالان عرصه تعلیم و تربیت نیز باید همواره در مسیر کسب دانش و ارتقای توانمندی‌های خود حرکت کنند و از ایستایی در این مسیر بپرهیزند.

وی تواضع در برابر علم و پرهیز از غرور علمی را از ویژگی‌های معلم موفق برشمرد و گفت: معلمی که به جایگاه واقعی خود در عرصه آموزش واقف باشد، هیچ‌گاه خود را بی‌نیاز از آموختن نمی‌داند. حتی دانش‌آموزان نیز می‌توانند زمینه‌ساز یادگیری معلمان باشند.

امام جمعه گرگان با اشاره به تفاوت‌های نسلی و ضرورت شناخت روحیات جوانان و نوجوانان، افزود: معلمان برای ایفای درست نقش تربیتی خود باید دنیای فکری نسل جدید، نیازها و دغدغه‌های آنان را بشناسند و متناسب با شرایط و اقتضائات این نسل با دانش‌آموزان ارتباط برقرار کنند.

جهاد تبیین و ضرورت آشنایی نسل جوان با تاریخ کشور

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان در بخش دیگری از سخنان خود، آگاهی‌بخشی به نسل نوجوان و جوان درباره تاریخ معاصر ایران و تحولات منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی را از وظایف مهم جامعه فرهنگیان دانست و بر ضرورت تبیین صحیح واقعیت‌های تاریخی تأکید کرد.

وی با اشاره به دوران نفوذ و سلطه قدرت‌های خارجی بر کشور و تبعید امام خمینی(ره) پس از اعتراض ایشان به قانون کاپیتولاسیون، اظهار داشت: انقلاب اسلامی زمینه‌ساز دستیابی ملت ایران به عزت و استقلال شد و نسل امروز باید بداند کشور در چه شرایطی قرار داشت و مردم ایران برای دستیابی به استقلال و رهایی از دخالت بیگانگان چه مسیری را پشت سر گذاشتند.

آیت‌الله نورمفیدی با تأکید بر نقش معلمان در انتقال آگاهی‌های تاریخی به دانش‌آموزان تصریح کرد: نسل جوان باید با دلایل مخالفت ملت ایران با زیاده‌خواهی و دخالت قدرت‌های سلطه‌گر آشنا شود تا زمینه شناخت صحیح تاریخ کشور برای جوانان فراهم آید.

وی خاطرنشان کرد: اگر واقعیت‌های تاریخی به‌درستی برای نسل جدید تبیین نشود، ممکن است روایت‌های نادرست و تحریف‌شده بر ذهنیت آنان تأثیر بگذارد؛ ازاین‌رو، معلمان در کنار وظیفه آموزشی خود، مسئولیت مهمی در ارتقای بینش و آگاهی دانش‌آموزان دارند.

لزوم توجه به منافع عمومی در کنار مطالبات صنفی

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فرهنگی و دانش‌آموز، به‌ویژه شهدای معلم و دانش‌آموز استان گلستان، برای شهدا علو درجات و برای همه خدمتگزاران عرصه تعلیم و تربیت توفیق روزافزون مسئلت کرد.

وی در پایان ضمن آرزوی توفیق برای مجموعه فرهنگیان و فعالان نظام تعلیم و تربیت، بر ضرورت توجه به مصالح عمومی کشور تأکید کرد و خواستار آن شد که منافع ملی و مصالح جامعه در کنار مطالبات فردی و صنفی مورد توجه قرار گیرد.

انتهی پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha